torstai 28. elokuuta 2014

Vanhoja herroja matkan varrelta

Tämä koiraharrastus on siitä mielenkiintoinen, että tässä saa parhaimmillaan tuplakierroksen ystäviä. Tietenkin omistajista ja toisista kasvattajista, mutta myös koirista.

Tänä kesänä olen tavannut kaksi vanhaa herraan, joiden tapaaminen lämmittää sydäntä.
Ensimmäiseksi mainitsen Onnin, Artikara Secret Servise. Hän vain on niin kaunis. Näen Onnissa paljon sellaisia yksityiskohtia, joita rodussa oli varsin yleisinä ja tyypillisinä niinä aikoina kun itse aloitin basenjiharrastuksen pari vuosikymmentä sitten. Nyt osa niistä on syystä tai toisesta jo kadonnut. Mutta onneksi on vielä Onni, jota ihailla.
Onni kurkistaa.
Onni, Artikara Secret Service. Erittäin kaunis ja tyylikäs vanha uros.
Toinen vanhempi herrakoira on jo todellinen vanhus. Zico, Hanishan Pop On The Top, täyttää tänä vuonna jo 14 vuotta. Kuulo on jo heikentynyt, mutta nenä pelasi hyvin ja paljasti kaikki kätkeytymistä yrittävät lihapullat erittäin tehokkaasti. Oli myös jännä huomata, miten helposti koiranen reagoi käsimerkkeihin ja alkoi seurata niitä. Aikoinaan oma Suhinani oli kuuro vanhus myös, silloin juuri opettelin käsimerkkien käytön. Zico on aikoinaan nuorempana ollut isäkin kahdelle pentueelleni. Oli mukavaa huomata, että se oli edelleen kunnossa.
Zico, Hanishan Pop On The Top.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti