tiistai 19. marraskuuta 2013

Kun menet käymään kasvattajan luona

Kun menet käymään kasvattajan luona, niin:

1. Muista, että menet käymään hänen kotonaan. Pidä kiinni sovitusta ajasta ja jos et jostain syystä pääsekään, niin ILMOITA siitä ETUKÄTEEN. Useimmilla on päivätyö ja arkielämä, joka sovitetaan yhteen pentujen ja pennunkatsojien kanssa. Jos et pääse, joku toinen voisi kenties käyttää sen ajan hyväkseen ja mennä vierailulle. Ole siis kohtelias ja ilmoita.

2. Ota huomioon, että pennut ovat vauvoja. Ne ovat erittäin alttiita pöpöille ja voivat sairastua vakavasti. Tavallinen ripuli voi helposti tappaa koko pennun, pahimmassa tapauksessa koko pentueen.
Mene siis vierailulle puhtaissa vaatteissa. Kyllä, ne varmaankin pentujen kanssa likaantuvat, mutta mitä sitten? Kasvattajan mielestä ylimääräinen koneellinen pyykkiä on pienempi paha ripulin rinnalla. Vastuuntuntoisten vieraiden mielestä myös.
Vaihda myös lapsillesi puhtaat vaatteet. Sama koskee niin lapsia kuin aikuisiakin.
Näissä vierailuvaatteissasi älä tervehdi ensimmäistäkään vierasta koiraa. Tai tuttujakaan, sen puoleen. Ne eivät kuitenkaan ole vielä pennuille tuttuja, eikä niillä siten ole vastustuskykyä näiden koirien pöpöille. Pidä huolta, että myös lapsesi noudattavat tätä.
Pese kädet, kun pääsette perille. ENNEN kuin olet koskenut yhteenkään koiraan.

3. Jos ystäväsi tai sukulaisesi tahtoo mukaan katsomaan suloista pikku koiraasi, kysy kasvattajalta sopiiko se. Etukäteen. Ainakin päivää aikaisemmin. Aina ei ole mukavaa saada kymmentä ihmistä kylään, kun on odottanut vain yhtä.

4. Käytä järkeäsi ja noudata normaaleja kohteliaisuussääntöjä. Kasvattajia on yhtä monenlaisia kuin ihmisiä yleensäkin, mutta perusasiat ovat aina samoja. Vaikka olisit maailman toisiksi rikkain mies, kasvattajan ei ole pakko myydä sinulle yhtäkään koiraa. Kysymys: "Etkö sinä tiedä keitä minä tunnen?" ei auta tässä asiassa yhtään.

Tavallista järkeä ja normaaleja kohteliaisuussääntöjä noudattavat ihmiset ovat aina tervetulleita. Meillä todennäköisesti on hyvinkin hauskaa ihastellessamme pentuja ja puhuessamme meille tärkeimmistä asioista: Koirista!

Tervetuloa :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti