keskiviikko 31. elokuuta 2011

Pentuja suunnitteilla Natalle ja Khufulle

Tälle talvelle on mahdollisesti kahdet pennut suunnitteilla. Suunnitelmia on jouduttu muuttamaan muutamia kertoja terveystulosten takia, mutta nyt on löydetty pariskunnat, joilla on tulokset kohdillaan, toisesta on yksi jännättävä tulos vielä matkalla.



Ensimmäinen pentue tulee toivottavasti Natalle, Perrada Unican Dancing Manatee. Nata on näpsäkkä pikkuinen tyttö, jolla on voimakas oma tahto ja hitusen verran liikaa hoksottimia. Tämän tytön kanssa ei arki ole ainakaan tylsää. Natan kanssa on kokeiltu muutaman kerran juoksukilpailuja, niin radalla kuin maastossakin. Jostain syystä treeneissä nopea koira huuhailee kilpailuissa, eikä aina anna ihan parastaan siellä. Tästä huolimatta Nata oli radalla 2011 Derbyssä kolmas.

Toivomme tuleville pennuille hieman parempaa juoksupäätä, sillä isänä on kaunis Khufu, Aittakankaan Ardebil. Khufu juoksi heti ensimmäisissä maastokisoissaan SERTin arvoisesti, ja toivotamme Khufulle onnea kisoihin jatkossakin. Näyttelyissä sillä on laatuarvostelussa erinomainen ja SA, eli sertifikaatin arvoinen. Luonne sillä on erittäin herrasmiesmäinen ja silti energinen, pidän siitä erittäin paljon.

Molemmat vanhemmat ovat terveystestattuja. Natalla on hyvät kilpirauhasarvot, silmissä vain tavallista PPMää, sydän kuunneltu terveeksi ja polvet tutkittu normaaleiksi. Fanconin syndrooman suhteen molemmat vanhemmat ovat geenimarkkeritestillä puhtaiksi todettuja. Pennut eivät siis voi sairastua Fanconin syndroomaan. Khufulla on myös hyvät kilpirauhasarvot ja sen silmät ovat puhtaat.

Lisää Natasta ja Khufusta löydät täältä:

http://bastillit.blogspot.com/2011/08/natalle-pennut.html
http://aittakankaan.rissa.fi/

Toisen pentueen kohdalla jännätään vielä viimeisiä kilpirauhasarvoja, kaikki muu onkin jo kunnossa. Odotamme niiden saapumista ennen tietojen julkaisua.